EXPOZITIE

În cadrul proiectului Marea Unire de la Marea Neagră vor avea loc mai multe premiere culturale pentru Constanţa. Printre acestea, se înscrie și vernisajul unei expoziţii de ii şi obiecte artizanale, care se va deschide în data de 26 octombrie şi se va închide în data de 14 noiembrie, găzduită tot de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Expoziţia „IA – Zbor Centenar“, al cărei curator este binecunoscuta Iulia Gorneanu, va include expunerea artistică a peste 50 de ii cu valoare patrimonială, a unei colecții de fotografii de la sfârșitul veacului al XIX-lea – început de secol XX, precum și albume de fotografie, cusături și alte piese țărănești din perioadă.

Iulia Gorneanu, director artistic al unei galerii de artă contemporană din Capitală, se implică permanent în campanii de protejare a patrimoniului țărănesc. Ea își dedică timpul acestei lumi a tradițiilor plină de culoare și frumusețe. Merge la târguri, organizează expoziții și susține valorile tradițiilor populare. Motivele populare au ajuns în modă grație Iuliei care a făcut un transfer reușit. Îmbină spectaculos  ținute vintage în hainele urbane, după ce a descoperit frumusețea iilor care au devenit o dominantă a garderobei sale, fiind o femeie care pare coborâtă din vremuri interbelice. Pentru că arta, cărțile, moda și portul popular sunt coordonatele lumii sale.